Helyszíni szőnyegtisztítás és kárpittisztítás Budapesten, és Pest megye számos településén egyaránt.
Helyszíni szőnyegtisztítás és kárpittisztítás Budapesten, és Pest megye számos településén egyaránt.

Szőnyegtisztítás infó

Szőnyegtisztítás infó

Van még 1-2 fontos dolog amiről a szőnyegtisztítás tekintetében, mindenképpen érdemes szót ejteni. Az egyik említésre méltó dolog nem más, mint hogy az otthonunk padlószőnyegeit, kárpitozott bútorait, ne csak azért tisztíttassuk ki, mert már nagyon szennyezettek, esetleg már a szaguk is kellemetlen. Nem győzzük hangsúlyozni mennyire fontos a szőnyegtisztítás, illetve a kárpittisztítás pollenallergiára hajlamos emberek környezetében évente, de inkább félévente elvégezni.

Ezzel a témával már foglalkoztunk az atkamentesítés menüpontban hosszadalmasan, és a szőnyegtisztítás főmenüben is boncolgattuk a kérdést, most egy kicsit más oldalról is megközelítjük a padlószőnyegek tisztításához kapcsolódó fontosabb dolgokat…

Cégünk gyakori tapasztalata a szőnyegtisztítást megrendelő személyeknél

Helyszíni padlószőnyeg tisztítás Budapesten és Pest megye számos településén egyaránt, mélymosásos eljárással, ajándék extra atkátlanítással.
Szőnyegtisztítás – Nett Team

Csak abban az jutnak el a szőnyegtisztítás megrendeléséig, ha már nagyon szennyezett az adott padlószőnyeg, esetlegesen akár több év szennyeződése van a szőnyegekbe beleivódva. Pedig mennyivel szebb egy lakás, egy nappali, egy hálószoba a tisztán tartott szőnyegeinkkel, kárpitozott bútorainkkal berendezve. A padlószőnyegek, kanapék, ágyak, székek, nem csak a családunk, barátaink, ismerőseink kényelmét szolgálják, hanem egyben a lakásunk díszei, otthonunk egyik legfontosabb kellékei.

Ahogy a régi mondás is tartja: Tiszta udvar, rendes ház. Ezt a mondást nyugodtan egy kicsit, módosíthatjuk: Tiszta bútor, rendes házra is. Abszolút helytálló megállapítás, mivel mi, és még sokan mások is szerencsére úgy gondoljuk, hogy mennyivel szívesebben megyünk be egy olyan helyre, ahova megérkezve azt tapasztaljuk, hogy tisztaság van, és szépen kitisztított bútorokon foglalhatunk helyet, tiszta szőnyegeken járkálhatunk. Az embernek a közérzete is sokkal jobb lesz, az egészségmegőrzést már ne is említsük.

Gondoljunk csak arra, hogy egy lakás nappalijába beérve, szemünk egyből az ott lévő bútorokra fókuszál. Azonnal az ülőalkalmatosságokat vesszük észre, kanapékat, foteleket, és szépen sorba ezután a szőnyegeket, vagy egyéb padlót, szekrényeket. Mennyivel szívesebben fogadunk úgy vendégeket, hogy tudjuk, a lakásunkban tiszta szőnyegek, ápolt bútorok vannak, és nem kell azon idegeskednünk, hogy mondjuk a család házi kedvence által beszennyezett szőnyegen, még ott van a tavalyi vizelet folt. Nem beszélve a másik gyakori verzióról, amikor a saját magunk által végzett házi szőnyegtisztítás, sajnos nem a várt eredményt hozta, hanem épp ellenkezőleg sült el, és sikerült olyan foltot tennünk a lakásunk díszére, ami már sajnos kitisztíthatatlan, mert az anyag színe is változott, a nem jól megválasztott szőnyegtisztítószer miatt…

Értelemszerűen a szőnyegek tisztítása gyakoribb a megrendelőink között is, mivel egy padlószőnyeg sokkal nagyobb használatnak van kitéve, mint mondjuk egy ülőalkalmatosság.

Nem elég, hogy a padlószőnyegen, nap mint nap számtalan esetben keresztül sétálunk, de a lábunkkal, vagy zokninkkal a lakásba behozott szennyeződést rajta is hagyjuk. Egyéb gyakran előforduló esetekről már ne is beszéljünk, amikor a gyermekünk cipővel átgázol a szőnyegen, az utcán hordott cipőjével. Ezáltal a szennyeződés napról-napra gyűlik a padlószőnyegeken, ami egy hasonló ideje meglévő kárpitozott bútort figyelembe véve (Kanapé, Fotel, Heverő, stb.), akár 10-szer nagyon szennyeződési folyamatnak van kitéve.

Természetesen a házi kedvenceink (Kutya, Macska, stb.), ezt a szennyeződési folyamatot, könnyedén fel is tudják gyorsítani. Azon családok, ahol a kutyusokat, cicákat nem sikerült szobatisztaságra nevelni, ott felesleges is ezt a témát boncolgatni, mert tudják hogy ez mivel jár. Sajnos nem egy esettel találkozunk, ahol a házi kedvenc, napjában többször is a szőnyegre piszkít. Természetesen a kisállatok sétáltatását követően a lakásba visszatérve, a tappancsokon behordott szennyeződés, esetleges kórokozó sem kedvez a padlószőnyegeinknek, kárpitozott bútorainknak. Főleg abban az esetben nem, ahol még kisgyermek is van, és a padlószőnyegen, gyakran kúszik – mászik.


Szőnyegek profi tisztítása Budapesten és Pest megyében, kiváló minőségű szőnyegtisztító gépekkel és bio tisztítószerekkel.


Padlószőnyeg tisztítás mélymosással

Bár már említettük, hogy cégünk a szőnyegtisztítást mélymosásos eljárással végzi, amely a tisztítás végeredményét tekintve, jelenleg a leghatékonyabb eljárás, de…

Nem egy helyen tapasztaltuk, ahol akár a 10 éves kort is meghaladták, a tisztításra váró padlószőnyegek, amelyek a lakásba kerülve szakszerűen kitisztítva még soha nem voltak! Sajnos ez nagyon gyakori jelenség. Mi is tudjuk, hogy a mai világban nem mindenki engedheti meg magának, a padlószőnyegei vagy kárpitozott bútorai tisztítását. Viszont amennyiben, legalább 1-2 évente egyszer szakember segítségét kérné, hosszú távon biztos megtérülne, mert az adott szőnyeg vagy bútordarab sokkal később kerülne leselejtezésre, mint amit soha nem, vagy akár csak jó pár évenként tisztítanak. Van még egy nagyon gyakori rizikó faktor a szőnyegtisztítás esetében, amely nem más, mint amikor saját magunk kísérletezünk a padlószőnyegeink, bútoraink kárpitozott felületeinek tisztításával, olyan tisztítószerekkel, ami adott esetben több kárt okoz, mint hasznot, és ez sajnos nem vicc…

És itt jön képbe az a lehetőség, hogy akkor gyorsan hívjunk egy szőnyegtisztításra szakosodott céget, amikor már az általunk használt tisztítószer, esetlegesen nem használt…

Na igen ám, de ez a jobbik eset, amikor csak simán nem használt az általunk házilag megválasztott szőnyegtisztításra használt csodaszer. Gyakran sajnos, nem csak a foltot nem szedi ki maradéktalanul, a saját magunk által választott szőnyegtisztítószerűnk, hanem olyan folt marad a padlószőnyegekben, amely sajnos a legmodernebb eljárással végzett szőnyegtisztítás esetében sem lehet már helyrehozni. 

Ezért a szőnyegek tisztítását, hosszú távon mindenképpen kifizetődőbb, ha szakemberre bízza. Higgye el, az itt fent leírt sorok, a szőnyegtisztítás, illetve a kárpittisztítás területén szerzett több mint 10 éves tapasztalatunkra támaszkodik. A hátunk mögött több ezernyi sikeresen szőnyeggel és kárpitozott bútorral, több száz elégedett és boldog megrendelővel, és 90%-nál magasabb cégünket másodszor is megrendelő, visszatérő kuncsafttal a hátunk mögött mondhatjuk, hogy cégünk az egyik piacvezető a Budapest és környéki szőnyegtisztítással foglalkozó cégek tekintetében.


Szőnyegtisztítás árak 

Szőnyegtisztítás megrendelése


Kérdése van?

Hívjon minket a hét minden napján szőnyegtisztítással, kárpittisztítással, atkamentesítéssel kapcsolatban!

Nett Szőnyegtisztító – Mániánk a tisztaság!