Helyszíni szőnyegtisztítás és kárpittisztítás Budapesten, és Pest megye számos településén egyaránt.
Helyszíni szőnyegtisztítás és kárpittisztítás Budapesten, és Pest megye számos településén egyaránt.

A poratka

A PORATKA

A poratka szabad szemmel nem látható ízeltlábú. Gyakran a poratka ürüléke felelős az álmatlanságért, a fejfájásért, pattanásos vagy a ráncos arcbőrért is! Az atkamentesítés az egyetlen eredményes megoldás! Kutatások igazolják, hogy valójában a háziporban levő atka ürüléke , amely egy erősen irritáló fehérjét tartalmaz , váltja ki az allergizáló reakciót.

Egy ember is bőséges élelemforrása lehet az atkáknak, hát még egy család, hiszen az ember naponta 1-2 gramm hámot veszít a bőréről. Ami irdatlan mennyiségű atkának biztosít élelmet. Egy új matracban négy hónapon belül megtelepszenek. Ezért fontos az atkamentesítés, hogy gondtalan és kellemesebb legyen a pihenés!

A poratka, mint ízeltlábú, igen népes családba tartozik, s legalább negyven közelebbi rokona van. Allergológiai szempontból két atkafélének van jelentősége , a valódi házipor atkának és a lisztatkának. A poratka élettartama meglehetősen rövid: általában 2-3 hónapig él. Viszont folyamatosan gondoskodik a bőséges utánpótlásról. A nőstények 40-50 tojást raknak le, a tojásból kb. 20 nap alatt lesznek kifejlett példányok.Megdöbbentő adat, hogy 1 gramm házipor 15 ezer atkát tartalmazhat. Az atka elsősorban a matracokban, a kárpitban és a szőnyegben található meg. Tápanyagforrása az emberi hámszövet, a köröm, a szőr, de ugyanúgy kedveli az állati szőröket és tollakat is. Sőt, az atka táplálkozásához (emésztéséhez) szükségesek apró, mikroszkopikus méretű gombák , melyek szintén okozhatják a problémát.

Természetesen van összefüggés a tisztaság és az atkák mennyisége között, és biztos, hogy Ön is mindent megtesz annak érdekében, hogy alaposan kiporszívózzon. Azonban, hagyományos porszívózásnál az atkák, ürülékük, és a szintén mikroszkopikus gombák 60-70 százaléka bennmarad a szőnyegben, kárpitban, ezen felül a porszívó munka közben ezeket az allergéneket újra szétfújja a helyiség levegőjében , a rácsos szerkezetű szűrőinek és porzsákjának köszönhetően.

Alapos porszívózással vagy kémiai kezeléssel megszüntethető a probléma? Ahogy azt már korábban is írtuk, az allergiát, asztmát és nem mellékesen a zárt helyiségben kialakult kellemetlen szagot elsősorban az atka széklete okozza, amely láthatatlan apró szemcséjű porként száll a helyiségek levegőjében, és a rácsos szerkezetű szűrők nem fogják meg. Nem elég tehát az atkákat eltávolítani, hanem a székletet is el kell távolítani…

Házipor vagy házipor-atka?

– A köznyelvben házipor-allergiának hívott betegség okozója valójában nem a házipor, de még nem is a háziporatka, hanem annak mikroszkopikus méretűre feltöredezett, így a levegőben szálló beszáradt széklete. A portatka ürülék az, amit belélegezve, megérintve a jellegzetes allergiás tüneteket kiváltja. A lakáson belüli allergének közül a házipor-atka okoz leggyakrabban légúti allergiát.

Az atkamentesítést szőnyegpadlók, kárpitok esetében ajánlatos legalább évente egyszer elvégezni. Az allergiás megbetegedésekre hajlamos emberek környezetében, ez félévente ajánlott!


Áraink

Kapcsolatfelvétel


Nett Szőnyeg és Kárpittisztító – „Mániánk a tisztaság!”

Ingyenes atkamentesítés minden szőnyegtisztításhoz és kárpittisztításhoz egyaránt. Nett Szőnyeg és kárpittisztító